27 Nisan 2013 Cumartesi

Okunması Gereken 6 Yerli Roman

Kuşkusuz son zamanların en fazla konuşulan romanı Hande Altaylı’nın yazdığı Kahperengi kitabı. Kitaptan uyarlanarak dizi çekilen roman, okurlarına masalımsı bir aşk hikayesi sunuyor. Küçük bir anadolu kasabasından İstanbul’a uzanan ve ilk kez aşkı tadan Narin’in hikayesini anlatan kitap okurlarına duygusal anlar yaşatıyor.

Ece Temelkuran idealleri peşinde koşan bir yazar. Gerek yazarlığı gerekse gazetecili ile tanınan Ece Temelkuran Düğümlere Üfleyen Kadınlar kitabı ile kadınlara nasıl sevilmesi gerektiğini Ortadoğu geçen mükemmel bir hikaye ile anlatıyor. Özellikle kadın okurlara hitap eden kitap sevmeye dair bir klavuz niteliğinde.

Nazan Bekiroğlu sizi, Nar Ağacı kitabı ile tarih içinde duygusal bir aşk hikayesinin içine sokuyor. Trabzon, Tebriz, Tiflis, Batum ve İstanbul arasında geçen savaşlar ile harmanlanmış dramik hikayelerin içinde hem tarihi öğeleri ve güzellikleri hem de sıcacık aşk hikayeleri bulacaksınız.

Canan Tan o kadar mükemmel bir yazarki klasikleşen bir hikayeden mükemmel bir roman ortaya çıkartabiliyor. Hasret kitabıda bir çok insan için klasik sayılabilecek müslüman bir türk ile bir rum kızının aşkını savaşın acı gerçekleri ile birlikte okurlarına sunuyor.

Tarihi olayları İskender Pala kadar etkileyici anlatan başka yazar pek fazla yok. Efsane kitabı ile de bir zamanların en önemli kişilerinden olan Barbaros Hayreddin Paşayı mükemmel bir şekilde analtıyor ve yine herkesi kendine hayran bırakıyor. Efsane Bir Barbaros Romanı eseri ile Barbaros Hayreddin Paşa ile birlikte tarih içinde bir seyahate çıkacaksınız.

Tavsiye edeceğimiz Türk romanlar listesinin altıncı sırasında Çiğdem Anad’ın Sen Kimsin kitabı var. Çarpıcı hikayesi ile bir anda en çok merak edilen kitaplar listesinin tepesinde yer alan roman kimlik arayışındaki insanlara ışık tutuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder