4 Nisan 2013 Perşembe

Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon

Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon
Son zamanlarda bana en fazla tavsiye edilen kitap John Verdon’un Aklında Bir Sayı Tut kitabı. Çok sürükleyici, katili kesinlikle bulamazsın, katili boşver nasıl işlediği çok kafa karıştırıyor gibi bir çok yorum dinledim ve kitabı okumaya karar verdim.
Kitabın ilk sayfaları biraz sıkıcı geldi. Taki ilk aklında sayı tutma meselesine gelene kadar. Ondan sonra zaten bana ne olduğunu pek anlayamadım ve kitap bittiğinde güneş doğmaya başlamıştı. Kitap okumak zevk için yapılır fakat bazı kitaplar vardır bunu zevkten çıkartıp işkenceye çevirir. Fakat bu iyi anlamda çünkü kitabı elinizden bırakamıyorsunuz ve bırakamayınca sabahlıyorsunuz ve bir sonraki gün uykusuz gözler ile zombi gibi dolaşıyorsunuz.
John Verdon hikayeyi mükemmel kurmuş. Katilden daha çok cinayetleri nasıl işlediğini merak ediyorsunuz. Zaten kitabı okurken katili bulabiliyorsunuz. Katil tek bir hata yapıyor ve normalde bulmanız çok zor fakat yazar bu hatayı fazla vurgulayınca siz de farkediyorsunuz fakat kahramanımız son ana kadar farkedemiyor ne yazık ki.
Dediğim gibi kitabı mükemmel yapan cinayetleri nasıl işlediği. Katil kurbanlara bir mektup gönderiyor ve mektupta onu çok iyi tanıdığını ve bedel ödeme zamanı geldiğini belirtiyor. Dahası ne kadar iyi tanıdığını göstermek için ondan aklında bir sayı tutmasını istiyor. Kurban aklında bir sayı tutup ilave zarfı açtığında karşısında tuttuğu sayıyı buluyor.
Polisiye kitapları seviyorsanız mutlaka okumanız gereken bir kitap. Katili bulmak sorun olmayabilir fakat sayı oyununu nasıl yaptığını bulmanız için kitabın sonunu beklemeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder