29 Ağustos 2013 Perşembe

Sokak Kedisi Bob – James Bowen

Sokak Kedisi Bob – James Bowen
Gerçek hikaye olunca insanın okuma isteği daha fazla artıyor. Zaten kitap oldukça da kısa ve başlaması ile bitmesi bir oluyor ama çoğu yerinde sıkılıyorsunuz. Dahası kitap pek inandırıcı gelmiyor.

Hayatta dibe vurmuş ve sokaklarda gitar çalarak hayatını kazanmaya çalışan bir adam. Apartmanın önünde bir kedi buluyor ve onu bir anlamda evlatlık ediniyor. Daha sonra gitar çalmaya da birlikte gidiyorlar ve kedi tüm ilgiyi çekince adam daha fazla para kazanıyor. Tam işler düzelecek derken polis sokakta gitar çalmasını yasaklıyor. Bunun üzerine yasal olarak sokak gazete satıcısı oluyor. Kedi yine ilgi çekiyor ve çok gazete satmaya başlıyor. Tabi diğer gazete satıcıları rahatsız oluyor ve farklı yere gitmek zorunda kalıyor.

Adam aynı zamanda uyuşturucu tedavisi görüyor. Kedi de ona yardımcı oluyor diyebiliriz. Dahası yıllardır ailesi ile görüşmüyor ve kedi sayesinde onlarıda görmeye karar veriyor. Daha sonra kitap teklifi alıyor ve karşınıza bu kitap çıkıyor.

Kitap genel olarak böyle ama inandırıcı gelmiyor. Adamın paraya herşeyden çok ihtiyacı var ama sanki kediyi bilerek işe götürmüyormuş gibi bir hava vermek için herşeyi yapmış. Neymiş kedi çok ısrar ediyormuş. kedinin etkisini görünce götürüyordum demiyor da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder