22 Mayıs 2015 Cuma

Şah Mat - Mario Mazzanti

Uzun zamandır bu kadar kaliteli ve sürükleyici bir polisiye okumamıştım. İtalyan yazar Mario Mazzanti, Şah Mat romanı ile mükemmel bir polisiyeye imza atmış.

Aslında kitabın başı biraz sıkıcı, hatta okurken bu nasıl bir dedektif sürekli hata yapıyor da diyorsunuz. Fakat kitabın ikinci kısmı başladığında bir aydınlanma yaşıyorsunuz. Aksiyonda git gide artıyor ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Sonu ise çok şaşırtıcı ve tahmin edilmesi neredeyse imkansız. O yüzden okumaya karar verdiyseniz ki mutlaka vermelisiniz katili bulmaya çalışmayın. Katil zaten size gelecek.

Kitabı anlatarak hevesinizi de kaçırmak istemiyorum. Normal bir cinayet ile başlıyor ve profil uzmanı biri polise katili bulmana yardımcı oluyor. İşin içine bir de gazeteci giriyor fakat adam sürekli katil konusunda yanılıyor. İş seri cinayetlere dönünce adamla gazeteci daha yakın çalışıyor çünkü katil gazeteciye özel bir ilgi duyuyor. Son cinayete geldiğinde adam işin gerçeğini anlıyor fakat yaralandığı için komaya giriyor fakat son anda her şeyi yanlış yaptıklarını gazeteciye söylüyor. Tam dava kapanacak iken gazeteci son sözleri unutamıyor ve işi yeniden araştırmaya başlıyor. Gerçekler de tek tek ortaya çıkmaya başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder