8 Mayıs 2013 Çarşamba

Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins

Kitabı anlatmaya başlamadan önce serinin en güzel kitabı olduğunu söylemem gerekir. Zaten ikinci kitabı okuduktan sonra serinin üçüncü kitabını okuyup bitirmem bir oldu. Kitabın öyle bir sonu var ki üçüncü kitabı okumadan durmanız pek mümkün değil.

Serinin ikinci kitabı Ateşi Yakalamak kazananların turları ile başlıyor. İki aşığı oynamaya devam eden kahramanlarımız istemeden de olsa bir ayaklanmanın öncüsü olurlar. Tansiyon git gide daha fazla artar ve bunun üzerine Katniss’in öldürülmesi şart olmuştur fakat bunu yapmak pek kolay değildir. Bunun üzerine yeni Açlık Oyunları’nın formatı değiştirilir ve kazananlardan oluşan bir oyun düzenlenir. Verilmek istenen mesaj açıktır. Kazananlar bile Capitol’den daha güçlü değildir. Fakat oyunun tek amacı Katniss’i ortadan kaldırmaktır.

Sonunda oyun başlar ve hayatta kalma savaşı tüm hızıyla devam eder. Sonra olanlar ise tam şok edici.

Kitap son zamanlarda gördüğüm en çarpıcı son ile bitiyor. Zaten oyunların başlaması ile kitabı artık elinizden bırakamıyorsunuz. Kitap son bulduğunda da kendi kendinize yuh diyorsunuz ve üçüncü kitabı aramaya başlıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder