16 Mayıs 2013 Perşembe

Alaycı Kuş - Suzanne Collins

Alaycı Kuş - Suzanne Collins
Serinin ikinci kitabını okuduktan sonra merak içinde üçüncü kitabı da alıp okumuştum fakat ikinci kitaptan sonra Alaycı Kuş kitabı tam hayal kırıklığı diyebilirim. Suzanne Collins’in seriyi bu kadar sıradan bitireceğini hiç düşünmemiştim.

Kitap 13. bölgede başlıyor ve Katniss isyancıların simgesi olarak kullanılmaya başlıyor. Capitol ile savaş tüm hızıyla devam ediyor ve Katniss’in tek yapabildiği bir anlamda reklam yüzü olmak. Sonunda Capitol’e gidip Snow’u öldürmek için fırsatı oluyor ve kitap da burada başlıyor aslında yada siz başladığını sanıyorsunuz.

Bundan sonra aksiyon artıyor fakat gerisi çok boş olan bir aksiyon. Birkaç çatışma, içeri sızma vs. derken Capitol’ün göbeğine kadar geliyorlar ve Snow’u öldürmek için plan yapıyorlar. Bu kısımda bari bir yaratıcılık bekliyorsunuz fakat öyle bir son ile karşılaşıyorsunuz ki bu kadar kötü bittiği için şaşırıyorsunuz.

Sanırım yazarda sonun kötü olduğunu anlamış ve sona iki basit sürpriz eklemiş. Birincisi Katniss Snow yerine başkasını öldürmeyi tercih ediyor. Diğeri ise Katniss, Peeta ve Gale arasındaki aşk üçkeninin bitiş şekli diyebilirim. Bu şekilde bitiriyorsan bari neden böyle bir tercih yaptıklarını da açıklasaydı iyiydi. En azından Gale’in nedenini duymak iyi olurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder