18 Ağustos 2013 Pazar

Kayıp Sembol – Dan Brown

Kayıp Sembol – Dan Brown
Dan Brown gerçekten mükemmel bir yazar ve bunu her yazdığı kitap ile bir kez daha gösteriyor. Kayıp Sembol kitabı da onun Robert Langdon serisinin üçüncü kitabı ve Kayıp Sembol'de macerayı bu kez Amerika'nın başkendi Washington'a taşıyor.

Robert Langdon eski arkadaşının son dakika isteği ile kendini Washington'da buluyor fakat karşısında arkadaşını bulmak yerine onun kesik elini buluyor. Daha sonra kendisinin bir oyunun içine çekildiğini anlıyor fakat artık kaçış mümkün değildir. Kesik elin parmaklarındaki sembollerden yola çıkarak yıllardır kayıp olan piramiti ve piramitin işaret ettiği sırrı bulmak zorundadır.

Robert Langdon efsanenin tamamen uydurma olduğunu düşünür fakat arkadaşını kurtarmak için umutsuzca piramiti aramaya koyulur. Dahası CIA de işin içindedir ve onlar için durum ulusal bir güvenlik meselesidir. Arkadaşının kaçırılmasının nasıl ulusal bir güvenlik sorunu olduğunu anlayamaz fakat sembolleri tek tek çözerek sırra git gide daha da yaklaşır.

Fakat işin arkasındaki kişi hem çok zekidir hem de kimsenin tahmin etmediği kadar gizemli bir kişidir. Robert Langdon'un attığı her adım planlıdır ve sonunda bu kişi planını tamamen gerçekleştirecektir fakat beklediği sır ona arzuladığı sonucu vermeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder