20 Şubat 2016 Cumartesi

Destina – Mine Kırıkkanat


Mine Kırıkkanat sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Tarzı ile oldukça hoşuma gidiyor fakat artık eskisi kadar iyi yazamadığı düşüncesini paylaşıyorum. Destina onun son okuduğum kitabı ve bu kitap da bende biraz hayal kırıklığına neden oldu.

Kitap aslında konu olarak oldukça güzel. Olaylar gelecek zamanda geçiyor ve artık Türkiye diye bir yer yok. Türkler Avrupa’nın çeşitli yerlerine yayılmışlar ve tabi gizli serviste de çalışıyorlar. Eski İstanbul’u ve Türkiye’yi konu alan bir konuda Türk ajanlar çalışıyor. Daha Bizans’a kadar uzanan bir efsanenin gerçek olma ihtimali üzerine bir projede görevliler. Yolları Kıbrıs’a kadar düşüyor.

Böyle bilim kurgu içeren bir konu insanda ister istemez bir merak uyandırıyor. Zaten kitap sona kadar gayet güzel ilerliyor ama sonda işler biraz değişiyor. Bir dizi saçmalık sonrası birden sona eriyor. Klasik bir çatışma klasik bir yanılsama klasik bir son. Sonu ilginç kılmak için ajanlar birden salaklaşıyor, yetenekler birden kayboluyor vs. Sanırım kitabı kötü yapan da sadece sonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder