20 Eylül 2014 Cumartesi

Yağmur Sonrası – Sarah Jio

Son zamanlarda Sarah Jio hayranlığı başladı ve onun kitaplarını okuyorum. Kadın mükemmel yazıyor diyebilirim ve sanırım o yüzden Yağmur Sonrası kitabı genel olarak güzel ama Sarah Jio için kötü bir kitap diyebilirim.

Bir kitapta en nefret ettiğim şeylerden bir tanesi hikayeyi uzatabilmek için karakteri salak haline getirilmesidir. Yağmur Sonrası kitabında da bunu bolca görüyoruz. Hatta karakterin yaptığı salaklıkları gördükten sonra ohh oldu bile diyebiliyorsunuz.

Evlenme arifesinde olan bir kız aşkından emin olmayınca arkadaşının hemşire olarak savaş alanına gitme bahanesini kullanıyor ve o da yola koyuluyor. Tabi klasik olarak burada bir askere aşık oluyor ve defalarca nişanlısı aldatıyor. Dahası burada bir cinayete tanık oluyor ve cinayet aletini gizliyor. Sonra adadaki savaş bitiyor ve geri dönüyor. Adadaki aşkını hiç unutmuyor. Bir gün haber geliyor ve bu kez onu görmek için Avrupa’ya gidiyor. Adam yaralı hastanede kalıyor ve eski arkadaşı adamın onu görmek istemediğini söylüyor ve kızda o kadar yolu boşuna gelmiş gibi yine geri gidiyor. Sonra yaşlı hali devreye giriyor ve bir zamanlar aşk yaşadığı adadan birinden mektup alıyor. Zamanında adalet için yada aşkı için gitmediği adaya bir mektup için gidiyor ve hem cinayeti çözüyor hem de aşık olduğu adamın geçmişte onun için yaptıklarını öğreniyor.

Cinayet aletini bilmesine rağmen onca yıl geri dönmemesi, hani belki gelmiştir diye bir gün bile aşkı için geri gitmemesi neyse de hastane yatağındaki adam ile konuşmadan ayrılıp gitmesi salaklığın önde gideni.

1 Eylül 2014 Pazartesi

Son Kamelya – Sarah Jio

Son Kamelya – Sarah Jio
Sarah Jio kitapları gerçekten çok güzel oluyor ve hepsini gerçekten çok seviyorum. İçerisinde bana hitap eden her şeyden biraz var diyebilirim. Okura güzel bir aşk hikayesi sunuyor, cinayet katarak gizem sunuyor, cinayeti çözmek için biraz aksiyon katıyor ve ortaya okumaya değer güzel bir kitap çıkıyor.

Son Kamelya romanı da Sarah Jio’nun en güzel romanlarından bir tanesi diyebilirim. İki tarih arasında gidip gelen hikayede mükemmel bir gizem sunuluyor ve bu iki farklı hayat ile harmanlanıyor. 

Hikayenin biri geçmiş zamanda geçiyor ve botanik okuyan genç bir kızın çiçek hırsızlarının isteği üzerine bir malikaneye gidip nadir bulunan bir kamelyayı bulmaya çalışıyor. Fakat burada bir adama aşık oluyor ve dahası malikanenin hanımı gizemli bir şekilde ölmüştür ve malikane ile ilgisi olan kızlarda tek tek ortadan kaybolmaktadır.

Hikayenin diğer kısmı ise şimdiki zamanda geçiyor ve kocası ile birlikte malikaneye tatile gelen bir kadın malikanenin geçmişi ile ilgili merakına yenik düşüp kaybolan kızlara ne olduğunu bulmaya çalışması ile başlıyor.

Tabi her iki hikayenin iki ortak noktası var. Birincisi malikane diğeri ise hizmetçi.

Son Kamelyaö 2014 yılının en çok satan kitaplar listesinde uzun süredir yer ediniyor. Açıkça söylemek gerekirse de bunu sonuna kadar hak ediyor. Sıkılmadan bir kerede okuyabileceğiniz mükemmel bir roman.