10 Mart 2020 Salı

Bitik Şehir

Hollywood’un genç yeteneklerinden biri ve parlak bir geleceği olan Allen Hughes’ın yönetmenliğini üstlendiği Bitik Şehir oyuncu kadrosu ve bütçesi ile şimdiden dikkatleri üzerine çeken bir film.

Senaryosu Brian Tucker tarafından yazılan filmin başrollerinde Mark Wahlberg, Russell Crowe ve Catherine Zeta-Jones gibi Hollywood’un usta ve tanınan yüzleri yer alıyor.

Polis memurluğundan uzaklaştırıldıktan sonra özel dedektif olarak çalışmaya başlayan ve belediye başkanı tarafından karısını izlemesi için tutulan Billy(Mark Wahlberg), belediye başkanının karısını izledikçe işlerin sadece bir aldatma şüphesinden fazlası olduğu anlaması fazla sürmez. Kendini bir anda derin politik olayların içinde bulan dedektif kendini işin içinden çıkartmak için yollar aramaya başlar.

Aslında filmin senaryosu oldukça zayıf. Kitap okuyan isimler özellikle İskender Pala okuyanlar senaryoyu benim gibi zayıf bulacaktırlar. Bu filme harcayacağınız zaman ve para yerine İskender Pala'nın Katre-i Matem kitabını satın alabilirsiniz ve iki saatte bitirebilirsiniz. Böylece hem paranın boşa gitmez hem de iki saatinize değecek birşey yapmış olursunuz hem de dedektiflik hikayesi nasıl olurmuş görmüş olursunuz.

Cehennemden Gelen, New York Seni Seviyorum ve Tanrının Kitabı gibi filmler ile adından söz ettiren Allen Hughes bu sefer daha iddialı bir film ile sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Suç ve gerilim filmlerini sevenler için güzel bir seçim.