29 Aralık 2019 Pazar

Anna Karenina

Senaryo sıkıntısı çeken Hollywood umutlarını tamamen eski klasik romanlara yada günümüz bilgisayar oyunlarını beyazperdeye uyarlamaya bağlamış durumda ve son moda olarakta Rus edebiyatının en ünlü isimlerinin klasik romanlarını beyazperdeye taşıyorlar.


Leo Tolstoy’un en ünlü romanlarından biri olan ve dünya klasikleri arasında yerini alan Anna Karelina ünlü senarist Tom Stoppard tarafından beyazperdeye uyarlandı ve Joe Wright’ın yönetmenliğinde sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Filmin başrollerinde ise Keira Knightley, Jude Law ve Aaron Taylor-Johnson var.


Yaptığı evlilik sonrası kendini Rus sosyetesinin ve elit ailelerinin içinde bulan bir kadın bir yolculuk sırasında genç bir adama aşık olur. Herşeye rağmen aşkının peşinden giden kadın ihtişamlı hayatı geride bırakıp sıradan bir hayata geçiş yapar fakar yarattığı skandal peşini bırakmak.


Klasik eserleri seven ve bunu beyazperdede görmek isteyenler için çok güzel bir film. Bu güzel aşk hikayesi sizi de duygulandıracak ve derinden etkileyecektir.

4 Aralık 2019 Çarşamba

Fırat 3

Penguen dergisi güzünümüz mihaz dergilerinin temelini oluşturduğu aşikar. Uğur Gürsoy’da Penguen dergisinde başlayan kariyerini Uykusuz dergisi kurarak zirveye taşıdığı ve yarattığı karakterler herkesin büyük beğenisini kazandı.


Fırat karakteri de onun en sevilen karakterlerinden biri ve bu ufak çocuğun yaşadıkları herkesi güldürmeye ve eğlendirmeye devam ediyor.


Uğur Gürsoy’un Fırat 3 kitabı da küçük Fırat’ın maceraları ile dolu ve doyumsuz bir eğlencenin adresi diyebiliriz.


Yetişkinlerin sadece bacaklarının yer aldığı karakatürler de yine küçük Fırat gerek konuşması ile gerek yaptıkları ile okuyuculara eğlenceli bir dünya sunuyor.