31 Ocak 2019 Perşembe

zeka oyunu tavsiyesi

Bu sefer kitap tavsiyesi yerine sizlere bir zeka oyunu tavsiye etmek istiyorum. Eminim siz de adını duymuşsunuzdur ve az da olsa tecrübeniz olmuştur.

Bahsettiğim zeka oyunu tabi ki Japonların vazgeçilmezi olan sudoku. Uzun zamandır bende de bir bağımlılık yaptı ve mümkün oldukça, yani boş zaman buldukça, özellikle iş yerinde kaçamak yapmak için oynuyorum.

Daha orta seviyeyi yeni geçtim ama kendimi geliştiriyorum. Oynarken de yazarokur sitesinin sudoku sayfasını kullanıyorum. Kendisi de arkadaşım olur zaten. Sudokuyu da o tavsiye etmişti. O günden beri bende de bir bağımlılık var.

Size de denemenizi öneririm. Özellikle kafa boşaltmak için bire bir. Zaten çözmeye başladığınızda beyniniz mevcut dünyadan tamamen soyutlanıyor ve ona odaklanıyorsunuz. Böylece stresiniz de azalıyor. Ne dert kalıyor ne de başka bir şey. Daha ne olsun.

5 Ocak 2019 Cumartesi

Mustafa Kemal

Yılmaz Özdil yine yapmış yapacağını ve çok ses getirecek bir kitaba imza atmış. Kitapta da bu kez Ulu Önder Mustafa Kemal’i anlatmış. Bunu yaparken de kendi üslubunu kullanmış.

Kitap klasik biyografilerden çok farklı. Genelde bu tür kitaplar zaman sıralaması ile gider ama Yılmaz Özdil tam da öyle yapmamış. Yine zaman döngüsünde ilerlemiş ama ilgili konu ile ilgili zamana bakmaksınız tüm detayları anlatmış.

Örnek sıra Mustafa Kemal’in evliliğine gelince Mustafa Kemal’in hayatına giren tüm kadınları anlamış. Böylece hem konuyu daha iyi anlıyorsunuz hem de daha iyi karşılaştırma yapabiliyorsunuz.

Mustafa Kemal ile ilgili asılsız iddialara da çok güzel cevaplar vermiş. Bu iddiaların kökenine kadar inmiş ve ona göre cevap vermiş. Buna rağmen bu iddiaların kesilmeyeceğini ve nedenini kitapta da çok güzel anlıyorsunuz.

Bu kitap tam bir başucu kitabı olmuş. Herkesin kendi kütüphanesinde olması gereken eserlerden bir tanesi. Mutlaka okuyun.