17 Kasım 2017 Cuma

Başlangıç

Dan Brown kuşkusuz olarak ne yazsa okurum türünde bir yazar benim için. Kitaplarının mükemmel olmasının yanında kitap yazmak için bu kadar fazla emek harcaması beni çok etkiliyor. Günümüzde iki satır üzerinden kitap yazanları gördükçe ona olan saygım daha fazla artıyor.

Dan Brown Başlangıç romanı öncesi de yine oldukça fazla araştırma yapmış. Bu kez bizi İspanya’ya götürüyor ve İspanya’daki eserler ile tanıştırıyor. Bu kez mimariye oldukça fazla önem vermiş ama günümüz teknolojisi ile de mükemmel bir bağ kurmuş.

Kitabın ana karakteri Robert arkadaşının bir cinayete kurban gitmesi sonrasında onun bulduğunu iddia ettiği sırrı ortaya çıkartmak için yapay bir zekanın da yardımı ile maceranın içine atılıyor. Evet, kitapta son zamanlarda çok konuşulan bir yapay zeka var. Tabi açıklanacak olan sır insanoğlu nereden geldi ve nereye gidiyor. Yani tüm dinleri temelden sarsacak olan bir sır. Böyle olunca da çeşitli dini liderlerden tepki çekiyor ve sonunda açıklayamadan öldürülüyor. Robert da ölümden kaçarken bu sırrı bulmaya çalışıyor.

Kitap, klasik bir Dan Brown kitabı gibi baştan sona aksiyon ve gizem barındırıyor. Kitabı iki kerede bitirdim ve ilkinde çok geç olmasa bırakmazdım da. Kitapta hem olaylar nasıl gelişecek diye merak ediyorsunuz, hem de sırrın ne olduğunu. İtiraf etmeliyim ki nereden geldik sorunun cevabı çok açık ama nereye gidiyoruz sorusunun cevabında Dan Brown yaratıcılığını kullanmış.

Henüz okumadıysanız mutlaka okuyun. Başladıktan sonra elinizden bırakmayacaksınız zaten.