8 Ağustos 2017 Salı

Liseden Arkadaşlar

Herkes gibi bende Selçuk Aydemir’i dizilerinden tanıdım. Kaliteli diziler yapıyor ama nedense dizileri hep kısa soluklu oluyor. Yine de kendisini çok severim ve o yüzden kitaplarını da okuyorum.

Kendisinin bir önceki kitabı olan Mahalleden Arkadaşlar oldukça iyi bir kitaptı. Liseden Arkadaşlar kitabı da bir anlamda bu kitabın devamı niteliğinde. Kahramanlarımız mahalleden liseye taşınıyor ve eğlenceli maceralara orada devam ediyorlar.

Kitap güzel ama Selçuk Aydemir sanırım kitabı dizi senaryosu olarak yazmış ve yayınlayacak bir yapımcı bulamayınca kitap olarak yayınlamış gibi bir his uyandırıyor. Dizi senaryosu gibi ilerliyor hikayeler ve maksat komedi olsun tarzında konuşmalar geçiyor. Özellikle bir çocuğun babası ile yada bir babanın çocuğu ile o şekilde konuşması pek mümkün değil. Ancak filmlerde yada dizilerde olacak şeyler bunlar.

Yani bir anlamda kitabı okurken olaylar dizi gibi gözünüzün önüne geliyor ve dizi izliyormuşsunuz gibi oluyor. Bu açıdan da iyi ama gerçekten merak ediyorum. Dizi olarak mı yazdı yoksa gerçekten kitap olarak mı.