18 Temmuz 2017 Salı

Karışık Kaset

Filmi çıkmasa belkide böyle bir kitaptan hiç haberim olmayacaktı. İzleyecek film bulamayınca izlediğim bir film aslında Karışık Kaset. Filmi izlerken kitaptan beyazperdeye aktarıldığını öğrenince de ilk iş kitabı aldım. Ben öyle hikayeyi bildikten sonra neden okuyorsun diyenlerden değilim. Zaten kitapta her zaman filme göre daha fazla şey yer alıyor.

Karışık Kaset de bu tarz bir kitap. Taman, film güzel ama kitap daha güzel. Daha fazla detay var ve daha fazla duygu yüklü. O yüzden size de kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Kitaptaki hikaye oldukça güzel. Zaten herkesin gençliğinde bir karışık kaset hikayesi vardır. Kitap da bunu çok güzel ele almış. Tabi bunu yaparken de zaman içindeki teknolojik gelişmeleri de ufaktan tiye almış. Ama ikilinin arasındaki aşk hikayesi de oldukça ilginç. Ben aslında daha saf bir ilişki bekliyordum ama teknoloji geliştikçe insan ilişkileri de gelişmiş, onu görüyorsunuz. Yani ilk başlardaki o saflık yok sonralarda.

İster filmi izleyerin, ister kitabı okuyun, ister benim gibi ikisini de yapın. Hikaye oldukça güzel ve hangisini yaparsanız yapın pişman olmazsınız. Ama işin derinini inmek isterseniz kitabı tavsiye ederim.