11 Haziran 2017 Pazar

kitap ve ödev

Günümüz öğrencileri aslında çok şanslı. Ellerinin altında internet gibi sonu olmayan bir bilgi kaynağı var ve istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Fakat bizim gençlerimiz bunu öğrenme amaçlı yerine ödev yapma amaçlı kullanıyorlar.

Burada kitap değerlendirmeleri yapınca da ziyaretçilerimiz bir kısmı öğrenciler oldu tabi. Amaçları da sadece kitap özetleri bulmak. Özelden ya da yorum olarak sürekli şu kitabın özeti var mı, bu kitabın özeti var mı gibi sorular geliyor. Yok, dediğinizde de yazsana o zaman diyorlar. Bazıları da hemen yaz, yarına ödevim var bile diyor. Hoş bir öğrencilik hayatları var gibi görünüyor.

Aslında o kitapları okusalar ne güzel şeyler öğrenecekler haberleri yok. Talep ettikleri kitaplar da en güzel kitaplar içinden oluyor. Alıp okusalar, kendilerine çok faydası olacak ama bundan bile haberleri yok. Normal kitapların ders kitapları gibi sıkıcı olmadıklarını bilmiyorlar.

Bana göre öğretmenler bu ödev işini biraz değiştirsinler. Özet olarak olacak bir iş değil bu. Kitabı okuyup, sevdirmeyi amaçlayan ödevler versinler.