19 Kasım 2016 Cumartesi

Kelebek Adası

Sarah Jio’nun kitaplarını çok seviyorum. O yüzden yeni kitabı olan Kelebek Adası çıktığı gibi alıp okudum. Kitap o kadar mükemmel ki kitabı hiç ara vermeden bir kerede okudum ve bitirdim.

Sarah Jio’nun kitaplarında her zaman geçmiş ile günümüz arasında bir bağlantı olurdu ve bu da kitaplarını mükemmel yapardı. Kelebek Adası kitabında bundan farklı bir konu işlemiş. Ama aşk unsurunu değiştirmemiş.

Kitapta Charlotte adında yeni evli bir kadının ilginç hikayesi anlatılıyor. Kadın daha yeni evlenmiş ve balayı için bir gemi turuna çıkıyor. Fakat kocasını deniz tuttuğu için kadının balayı bir anlamda zehir oluyor. Kadın balayını yalnız geçirmeye çalışırken gizemli biri ile tanışıyor.

Daha sonra konu ilerlerken gemi o ünlü bermuda şeytan üçgeninde batıyor. Charlotte ve gizemli adam hayatta kalıyorlar ve gizemli bir ada olan Kelebek Adası’da düşüyorlar. Bu adanın özelliği ise bermuda şeytan üçgenini kayıp adalarından bir tanesi olmasıdır.

İkili aynı adaya düşünce kaçınılmaz olarak aralarında bir şeyler yaşanıyor ve bu da onları gizemli sırların içine sürüklüyor.

Kitap hakkında fazla detay vererek sizin zevkinizi bozmak istemiyorum. Çok sürükleyici ve mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Sanırım Sarah Jio Lost dizisini izlemiş ve bundan biraz etkilenmiş gibi. Bu da sizin için bir ipucu olsun.