14 Nisan 2016 Perşembe

Labirent: Alev Deneyleri - James Dashner


İlk kitabı okuduktan sonra ve özellikle ilk kitabın sonunda yaşananlardan sonra insan ikinci kitabı da okumak istiyor. Alıp okuyorsunuz ve hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Labirent Alev Deneyleri hayal kırıklığı yaratan kitaplardan bir tanesi.

Bilindiği gibi ilk kitapta kahramanlarımız bir labirent içinde hayatta kalma mücadelesi vermişler ve labirentin içindeki ölümcül kaçış sonrası hayatta kalmayı ve kurtulmayı başarmışlardır. Fakat sonda yaşananlar işin devamı olduğunu söylüyordu. İkinci kitapta bu devamı okuyoruz ama cevaplardan daha çok kafa karışıklığına sahip oluyoruz. Dahası yazar da işi nasıl bağlayacağını bilemediğin için ikinci kitapta bolca saçmalamış.

İkinci kitapta kahramanlarımızı ikinci bir test bekliyor. Yine ölümüne kaçıyorlar ve bu kez hastalıklı insanlardan oluşan bir şehri geçmeleri gerekiyor. Nedeninin sormayın çünkü yazar da bilmiyor. Önemli olan insanlığın son umudu olan gençlerin bu şehri geçmedi. Tabi şehirde birçok tuzak var ama yazar özellikle ihanet üzerinde durmuş. Bunu da en saçma yöntem ile yapmış. Bu ihanet kısmını ben mi anlamadım diye internette araştırdım ama benim gibi kimse anlamamış. Hayatımda okuduğum en saçma ihanet buydu ve neden yapıldığını da belli değil.

Kitabın sonu da saçmaydı. Bunun üzerine kitabın filmini de izledim. Yapımcılar da kitabın ikincisinin saçmalığının farkındaki baştan sona yep yeni bir hikaye yazmışlar. Yazara kapak olmuştur sanırım.