12 Şubat 2015 Perşembe

Siyah Kan - Jean-Chritophe Grange

Ne yazık ki Jean Chritophe Grange ile tanışmam çok geç oldu. Aslında bu tarz mükemmel yazarlar ile tanışmanın bir de güzel tarafı var. Bir anda elinizde okumanız gereken birçok kitap oluveriyor. Siyah Kan romanını okuyunca da ilk bu şekilde düşündüm. Şuan acaba ne okusam derdim yok ve çok mutluyum.

Siyah Kan gerçekten çok farklı bir roman olmuş. Gerilim sevenler için tüyleri diken diken eden tarzda harika bir roman. Bir gazetecinin bir seri katil ile oynadığı oyunu anlatıyor.

Kurbanlarını çok farklı ve gizemli bir şekilde öldüren bir katil var. Fakat her nasılsa sürekli mahkemede masum çıkmayı başarıyor. Kitabın başında bir kez daha yakalanıyor ve bu kez kurtulması zor görünüyor. Onun hikayesini yazmak isteyen bir gazeteci de bir türlü ona nasıl ulaşacağını bulamıyor. Sonunda bir oyun oynamaya karar veriyor ve ona genç bir kız gibi hayran mektubu gönderiyor. Katil de onu test etmek için ona farklı görevler veriyor. Bunun üzerine gazeteci de oyununa devam ediyor ve adamın dediklerini yapmaya başlıyor. Her adımda da onun kurbanlarını nasıl öldürdüğünü anlıyor. Fakat işin ciddiyetini anladığında oyunu bırakıyor ve kitap yazıyor. Cevap alamayan katil de oyun oynandığını anlıyor ve adamın peşine düşüyor. Bu kez o oyun oynamaya başlıyor.

Roman baştan sonra inanılmaz bir akıcılık ile ilerliyor. Fakat öyle bir sonu var ki tam bir akıl tutulması yaşıyorsunuz.