4 Ocak 2015 Pazar

Gündüzsefası - Sarah Jio

Gündüzsefası - Sarah Jio
Son zamanların en fazla okunan yazarlarından biri olan Sarah Jio mükemmel eserlerine devam ediyor fakat bana göre Gündüzsefası kitapları arasında en basit olanı.

Sarah Jio’nun kitaplarını mükemmel yapan birden fazla etken var. Birincisi sıcak aşk hikayeleri sunuyorlar, iki zaman diliminde benzer bağlantılar kurup hikayeyi genişletiyorlar ve dahası gizemli bir cinayet ekleyip merakı arttırıyorlar. Gündüzsefası romanı da bu şekilde ilerliyor fakat her şeyde basit kalmış. Cinayet çok basit kalıyor ve hiçbir ipucu ya da merak uyandırmıyor. Aşk hikayesi de çok basit ilerliyor ve iki zaman dilimindeki tek ortak kişi hikayeye fazla girmiyor. Kitabın sonunda güzel bir şey bekliyorsunuz fakat cinayet tam bir hayal kırıklığı yaratıyor ama kişiler arasındaki bağ şaşırtıyor. Fakat bunun dışında genel olarak çok basit bir hikayesi var.

Genel olarak bahsetmek gerekirse eski zamanda gölde tekne evde yaşayan genç bir kadın kocasından beklediği ilgiyi göremeyince komşusuna ilgi duymaya başlıyor. Birlikte kaçma planı yapıyorlar fakat son dakika hamile olduğunu öğrenmesi ile işler biraz değişiyor ve kocası bu haberi hiç iyi karşılamıyor. Birden kadın tamamen ortadan kayboluyor.

Yıllar sonra kocasını ve çocuğunu kaybetmiş bir kadın aynı tekne eve taşınıyor ve kaybolan kadının hikayesini duyuyor. Bunun üzerine bu konuyu araştırmaya başlıyor ve bu konuda en büyük yardımcısı olan komşusu ile de aşk yaşamaya başlıyor.