7 Kasım 2014 Cuma

Alaska’nın Peşinde – John Green

Alaska’nın Peşinde – John Green
İçinden bir türlü çıkamadığınız bir labirentin içindesiniz ve hayatınızı çıkışı bulabilmek için harcıyorsunuz. Fakat her geçen gün biraz daha bitkin, biraz daha çaresiz hale geliyorsunuz. Ve en yakında dostlarınıza soruyorsunuz. Bu lanet olası labirentten nasıl çıkabilirim?

John Green Alaska’nın Peşinde romanında işte tam bu konuyu işliyor. Alaska ismindeki hayat dolu fakat bir o kadar da içe kapanık bir kızın hayatı anlatırken felsefe yapmayı da unutmuyor.

Alaska çocuk yaşta annesini kaybetmiş bir kızdır. Annesi ölürken tam karşısında dona kalmış ve ambulansı arayamamıştır. Belki arasa annesi kurtulacaktır. İşte Alaska bu pişmanlık ile yaşamaktadır ve her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar. Onun için bu pişmanlık bir labirent gibidir ve bir türlü çıkışı bulamamaktadır. Alkol, sigara yada çılgın şeyler de bir çözüm üretmez. Ve bir gün bir araba kazası ile hayata gözlerini yumar.

Geride en yakın dostları kalır. Alaska’yı bir türlü tam anlamı ile anlayamayan arkadaşları. Öldüğü gece ona alkollü şekilde araba kullanmasına izin vermişlerdir. Şimdi pişmanlık labirentinin içinde kendileri vardır ve sonunda Alaska’yı anlarlar. Artık Bu lanet olası labirentten nasıl çıkabilirim? Sorusunun cevabını kendileri bulmak zorundadır.