18 Temmuz 2014 Cuma

Olasılıksız – Adam Fawer

Olasılıksız – Adam Fawer
Adam Fawer’ın Olasılıksız kitabı yayınlanalı çok oldu ve böyle mükemmel bir kurgunun hala film yapılmaması insanın garibine gidiyor. Diğer taraftan insan kitabın sadece Türkiye’de mi çok beğenildiğini merak ediyor. Öyle ki adamın ikinci kitabı olan Empati Türkiye dahil sadece bir kaç ülkede yayınlandı. Sanırım zevklerimiz diğerlerinden farklı olduğu için kitap sadece bizde tuttu.

Kitabın konusu tam bilim kurgu macerası. Olasılık teorisini kullanarak ve tabi bir deneyinde yardımı ile geleceği görmeyi başaran bir adam. Böyle bir yetenek olunca tabi herkes peşine düşüyor. Bir tarafta CIA, diğer tarafta farklı bir gizli servis, ulusal güvenlik, eski bir FBAajanı vs. derken kitap tam kovalamacaya dönüşüyor. Tabi geleceği görebilen bir adamı nasıl yakalayabilirsiniz ki?

İşin eğlenceli kısmı da burada başlıyor aslında. Adam kendini yakalatarak kusursuz bir kaçış planı hazırlıyor. Daha doğrusu geleceği görerek planını ona göre ayarlıyor ve herşey kurulmuş bir saat gibi tıkır tıkır işliyor. Tabi siz de nefesinizi tutmuş bir vaziyette okuyorsunuz.

Madem Hollywood bunun filmini yapmamış bari bizim YeşilÇam yapsın. Gerçekten mükemmel bir kurgu ve filmi de gerçekten çok güzel olur.