21 Haziran 2014 Cumartesi

Eroinle Dans – Canan Tan

Alevden Küle Eroinle Dans – Canan Tan
Canan Tan’ın en güzel kitaplarından bir tanesi diyebiliriz. Bir çok eleştiri alan faydasından çok kız çocuklarına zararı olduğu tartışılan hikayesi ile okuru kendine bağlayan mükemmel bir kitap Eroinle Dans.

Kitapta üniversiteye yeni başlayan bir kızın eroin ile olan kendi kendine bir kavgayı anlatıyor. Tabi son da kazanan her zaman eroin oluyor fakat kız onun üstesinden gelebildiğini düşünerek aslında eroin bağımlılığının psikolojik yapısını gözler önüne seriyor.

Kitabın tartışılan yanlarından biri de birçok kız ailesinin gözünü korkuttuğu ve üniversiteye göndermekten vazgeçirdiği üzerine. Kitapta geçen karakterin babası psikolog ve çok iyi terbiye görmüş bir kız. O bile böyle bir illete kapılıyorsa diğer kızlar ne yapsın gibisinden tepkiler doğuyor. Tabi kız en sonunda kurtuluyor ama gerçek hayatta bu pek mümkün değil. Zaten kitapta da bu illete kapılanların kız haricinde hepsi kaçınılmaz sona gidiyor. Sanırım Canan Tan hikayeyi mutlu sonla bitirmek istediği için ona hayatı geri vermiş.

Eroinle Dans tam bir hayat dersi. Üniversitelilerin hayatlarından da bir kesit sunuyor. Her gencin okuması gereken ve ders çıkartması gereken mükemmel bir roman.