19 Mart 2014 Çarşamba

Korku Okulu – Gitty Daneshvari

Korku Okulu – Gitty Daneshvari

Korkular ile yüzleşmek adına son zamanların en güzel kitaplarından bir tanesi Gitty Daneshvari’nin yazmış olduğu Korku Okulu serisi. Korkuları yenme konusunda dört çocuğun hikayesini komik bir şekilde anlatan kitap gülerken korkuları yenmemizi sağlıyor diyebiliriz.

Aslında kitabın konusu çok basit. Korkuları yenmek için onlarla yüzleşmek zorunda olduğumuzu herkes biliyor. Kitapta aslında sadece bunu işliyor ve okurken bunun olacağını biliyorsunuz. Fakat kitabı okunur yapan hikayenin komik olması.

Kitapta dört farklı korkusu olan dört çocuğun korkularını yenmek için gizemli korku okuluna gelmeleri ile yaşadıkları anlatılıyor. Aileleri için çocukların korkuları kontrolden çıkınca sadece referans ile öğrenci kabul eden ve gizli bir okul olan korku okulu son çare oluyor. Bunun üzerine dört çocuk okulun yolunu tutuyor ve okulda korkuları dışında her iş ile uğraşıyorlar. Fakat bir gün ani olaylar gelişiyor ve öğretmenleri ölüyor. Öğretmenleri tüm mirasını köpeğe bırakınca ve paragöz avukat köpeği kaçırınca dört çocuk onu kurtarmak için avukatın peşine düşüyorlar. Tabi bu macerada da korkuları ile yüzleşiyorlar.

Kitap oldukça eğlenceli ve bir kerede okunup bitirilebilecek kadar da akıcı ve sürükleyici.