7 Şubat 2014 Cuma

Bambaşka - Soğuk Kahve - Sabah Uykum

Sanırım son zamanlarda en fazla hediye edilen kitapların başında Kahraman Tazeoğlu ile Ahmet Batman’ın kitapları var. Kahraman Tazeoğlu Bambaşka ve Bukre kitapları ile Ahmet Batman da Soğuk Kahve ve Sabah Uykum kitapları ile gençler arasında özellikle de sevgililer arasında bir numara. Kitapları okuduktan sonra da bunu daha iyi anlıyorsunuz.


Kahraman Tazeoğlu’nun kitabı olan Bambaşka gerçekten bambaşka bir kitap. Kısa hikayeler ile sizi büyülüyor. Telefonu alıp tüm kitabın sayfalarını sosyal medyada paylaşmak istiyorsunuz yada telefondan mesaj ile aşkınıza göndermek istiyorsunuz. İnsanın kendini tutması gerçekten zor.


Diğer tarafta ise Ahmet Batman’ın Soğuk Kahve kitabı var. Her sayfada farklı bir yazı var. Her yazı da farklı duygular var. Hepsinde güzel sözler var, hepsinde sizi güldüren ağlatan sevdiren düşündüren bir şeyler var. Bir anlamda sayfa sayfa kısa kısa içinize işliyor. Sabah Uykum da aslında onun devamı gibi. Kaldığı yerden devam ediyor. Onda biraz daha uzun hikayeler de var. Uzun dediğim en uzunu 3 sayfa. Ama o daha acı bir kitap. Çok ölümden bahsediyor. Çok insanın içini burkuyor. Adeta kaybetme duygusu ile bizi sevdiklerimize bağlıyor.


Bu kitapları halen okumadıysanız mutlaka okuyun. Okuduktan sonrada mutlaka birine hediye edin. Bırakın onlarda biraz duygulansın.