17 Ocak 2014 Cuma

Senden Önce Ben – Jojo Moyes

Senden Önce Ben – Jojo Moyes
Kitapların güzelliği genelde okuyanda yaşattıkları duygular ile ölçülür. Elinden bırakmayacak kadar akıcı, ağlatacak kadar duygusal, tüylerinizi diken diken edecek kadar ürkütücü vs. Jojo Moyes’in Senden Önce Ben kitabı da kesinlikle okuyanı ağlatıyor. Hem de ne ağlatma.

Kitapta Lou ismindeki bir kız ile onun bakıcılığını yaptığı tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Will’in hikayesi anlatılıyor. İlk başlarda birbirlerini sevmiyorlar. Will bir bakıcı istemiyor, Lou’da kendini beğenmiş bir patron. Fakat zamanla yakınlaşmaya başlıyorlar ama işler bir anda değişiyor. Lou işe 6 ay için başlamıştır ve bunun 6 ay olmasının özel bir nedeni vardır. Will İsviçre’ye giderek hayatını sonlandırmak ister ama ailesi bunu kabul etmez. Bunun üzerine intihar etmeye kalkar ama başaramaz. Sonunda ailesi ile bir anlaşma yapar. Will 6 ay boyunca intihara kalkışmayacaktır. Bunun karşılığında 6 ay sonra İsviçre’ye gidip kendisini öldürmesine izin verilecektir. Yani ailesinin will’in ölüm fikrini değiştirebilmek için 6 ayı vardır. Will’in sözünde durduğuna emin olmak için de Lou işe alınmıştır.

Lou bu gerçeği öğrendiğinde ağlayarak işi bırakır. Ölecek olan birine bakamayacağını söyler ama Will’i yakınlaşabilen tek kişi odur ve ailesi onun yardımını ister. Bunun üzerine Lou işi bir şartla kabul eder. Ona tüm imkanlar verilecektir ve o da Will’in kararını değiştirmek için her şeyi yapacaktır. Anlaşma yapılır ve Lou işe koyulur. Bazen komik bazen duygular sonuçlar ortaya çıkar ama sonuç değişmez. Will İsviçre’nin yolunu tutar, Lou da onun peşinden gider.